Министър Николай Милков проведе среща днес в МВнР с д-р

...
Министър Николай Милков проведе среща днес в МВнР с д-р
Коментари Харесай

Обсъдиха се възможности за засилване на сътрудничеството между България и САЩ срещу трафика на хора

Министър Николай Милков организира среща през днешния ден в Министерство на външните работи с доктор Кари Джонстоун, и. д. началник на Службата за наблюдаване и битка с трафика на хора в Държавния департамент на Съединени американски щати, съобщават от  Министерството на външните работи на уеб страницата си.

В рамките на срещата бе доказана взаимната решителност за предварителна защита на трафика на хора, дейно наказване на причинителите и отбрана на жертвите. Обсъдени бяха и опциите за в допълнение усилване на съдействието сред България и Съединени американски щати по линия на противодействието на трафика на хора.

Министър Милков срещна американската страна с напъните на България, като посочи съществуването на политическа воля и изцяло построената правна и административна рамка за противопоставяне на трафика на хора. Отбелязани бяха и характерните провокации, пред които страната ни е изправена, като да вземем за пример външна граница на Европейски Съюз и заради близостта до разнообразни зони на спор. Д-р Джонстоун оцени извънредно високо напъните на България за подкрепяне на  Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР