Министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представи екипа си, както

...
Министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представи екипа си, както
Коментари Харесай

Министър на вътрешните работи Иван Демерджиев представи екипа си, както и приоритетите в дейността на МВР

Министър на вътрешните работи Иван Демерджиев показа екипа си, както и целите в активността на Министерство на вътрешните работи в мандата на служебното държавно управление. Демерджиев показа заместниците си: Моника Димитрова, Венцислав Катинов и Емил Ганчев. И тримата с богата професионална биография.

Основен приоритет на служебния министър ще бъде продължение на битката с купения и корпоративен избор по време на организацията на изборите, както да се организира законосъобразно този развой и да се обезпечи правото на глас на жителите, без да е повлияно от порочните практики.

" Ще надградим, ще дадем всичко от себе си, с цел да уличим лица, които реализират тези практики и да ги надигнем пред правораздаването ", сподели той.

Следващ приоритет е битката с пътната сигурност. Ще се вкара комплекс от ограничения, ще се създаде цялостна тактика, която да даде резултати, както в къси периоди, по този начин и в дълготраен проект. Ситуацията е много тежка и желае бързи, безапелационни и трайни ограничения, сподели той. В екипа е притеглен експерт по пътна сигурност. Ако времето стигне, може да се вкарат и законодателни промени в тази посока.

Ще се проведат и дейности против битовата престъпност. " Отчитаме недостатъци в предварителната защита ", сподели Дерменджиев. Вече са основани съответните инструкции за ограничения и дейности по места, които целят констатирането на тлеещи спорове и взимане на превантивни ограничения те да не ескалират. В тази връзка ще се проведат и акции по определяне и лишаване на нелегално добито оръжие.

МВР ще са безкомпромисни в битката с контрабантата, Данък добавена стойност измамите и разпространяването на наркотични субстанции. Акцент ще е против лицата, разпространяващи опиати покрай българските учебни заведения. Ще се вземат ограничения да бъдат изтласкани надалеч от учебните заведения.

" Запознахме се със обстановката в Министерство на вътрешните работи, установихме проблемите, които пречат на чиновниците сполучливо да извършват функционалностите си и ще създадем всичко належащо да решим тези проблеми, само че ще бъдем извънредно взискателни към тези чиновници и безкомпромисни към всевъзможни престъпления, позволени от тях ", сподели Демерджиев.

Потвърди, че се правят инспекции за сигнали за полицейско принуждение в Козлодуй. Няма краен резултат от инспекциите. " Основаната цел е освен да бъдат глобени полицейски чиновници, само че по този начин да моделираме системата, че тя да не позволява сходни прояви ", сподели министърът на вътрешните работи.

" В никакъв случай не очаквайте всеобщи чистки в Министерство на вътрешните работи, както се тръби. Вероятно ще има промяна на хора, само че единствено тогава, когато сме уверени, че това се постанова, с цел да се усъвършенства работата на структурата ", посочи Дерменджиев

Предстои работа по отношение на Шенген и Плана за възобновяване и резистентност.

Причината страната и държавността да се върне на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са дейностите на полицията, добави още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР