Министър на околната среда и водите Нено Димов ще се

...
Министър на околната среда и водите Нено Димов ще се
Коментари Харесай

Нено Димов отговаря във фейсбук за втория лифт на Банско

Министър на околната среда и водите Нено Димов ще се срещне с концесионера на спортните уреди в Банско на следващия ден. Това разгласи самият той в предаването на Българска национална телевизия " Денят стартира ". По-късно министърът отдели един час, с цел да дава отговор онлайн на въпроси на заинтригувани от плана във фейсбук.


Екоминистърът беше безапелационен, че към момента няма капиталов план за смяна на концесията над Банско. Ако бъде импортиран от концесионера, той ще би трябвало да премине през всички стадии на публично разискване.

Когато дадат съответни капиталови планове, те би трябвало да минат върху оценка за влияние върху околната среда, проектът за ръководство демонстрира какви са режимите и точно това беше смяната от не позволява капиталови планове в позволява.
Отговорите на министъра в обществените мрежи следяха над 700 души по едно и също време. След един от въпросите стана ясно, че се трансформират някои от режимите в съвсем половината парк, само че със строго несъмнено предопределение.
Единствено и единствено водохващания могат да бъдат правени и то за питейни потребности в границите на тези 45%. В двата %, които са над Банско и 0,6% Добринище е позволено само и единствено спортна инфраструктура. Спортните уреди са лифтът, за който също има решение на Министерски съвет - кабинков, други уреди, свързани със ските и ски писти.
По-рано денем министърът взе участие в утринния блок на Българска национална телевизия и там изясни, че няма да се позволява построяването на каквито и да е било уреди без екооценка.
Трябва да се оцени по какъв начин ще се направи, с цел да не бъде противоположен резултат, българите имат една доста хубава сентенция - вместо да изпишем вежди, да избодем очи. Затова има специалисти, които да кажат след екологичната оценка какво се получава и какви обезщетителни механизми би трябвало да бъдат въведени.
По думите на Димов митингите против построяването на втори въжен превоз на Банско са манипулирани.
Голяма част от хората, които сега показват своите митинги, доста добре знаят отговорите, само че просто дали с помощта на желанието на операция, с помощта на клевети и прочие подвеждат тези, които може би желаят да знаят, на втората група ще отговоря на всички въпроси, които те желаят да бъдат изяснени.
Според Димов отговорите му не са закъснели, в противен случай, сходни полемики се вършат от 13 години.
Точно преди гледането на решението в Министерски съвет на 28 декември предходната година имаше две публични разисквания, едното проведено от вицепремиера Валери Симеонов, другото проведено от мен в Министерство на околната среда и водите.

Утре концесионерът на ски зоната в Банско ще бъде извикан в екоминистерството, с цел да даде повече детайлности за плана, заяви министърът. Също на следващия ден природозащитници се събират на митинг против строителството на втори въжен превоз, а в Банско приготвят контрапротест в отбрана на измененията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР