Министър на финансите Асен Василев заяви в студиото на Би

...
Министър на финансите Асен Василев заяви в студиото на Би
Коментари Харесай

Пеевски не е отказал Асен Василев от 20% ДДС за ресторанти и хотели

Министър на финансите Асен Василев съобщи в студиото на Би Ти Ви, че а, че няма да го поддържа е позиция на Движение за права и свободи .  

Финансовият министър Асен Василев приказва за бъдещето на специалността на хората, работещи в мините и ТЕЦ-овете . Той акцентира, че те имат вероятност за работа до 2038 година, само че специалността им ще има затихващи функционалности.

" Това, което е било досега, няма по какъв начин да продължи , и не тъй като държавното управление, а пазарът постанова ограничавания ", беше безапелационен Василев. Министърът добави, че токът не може да бъде конкурентоспособен, в случай че на вън не е доста студено и няма други производства, и че би трябвало да стартираме равномерен преход към други источници на сила.

Василев посочи два съществени стълба за подкрепяне на хората в бранша. Според него, в случай че служащ загуби работата си, би трябвало да има обезпечен обществен пакет , който да му помогне да се възвърне и евентиулано да стартира друга кариера или личен бизнес. Той приведе образец от Европа, където се дават 24 заплати, до момента в който. Освен това бизнесите, които желаят да влязат и работят в тези райони, би трябвало да бъдат подкрепяни .

Министърът акцентира, че има огромен капацитет за произвеждане на зелена сила в районите с мини и ТЕЦ-ове. Освен това, даже откакто мините спрат добива, ще има работа най-малко за още 10 години по зариване и приготовление на терените, с цел да не се стигне до екологични произшествия . Това би осигурило естествени условия за строителство и вложения в региона.
 Денков би разговарял за енергетиката, само че без мегафони и през блокади
Денков би разговарял за енергетиката, само че без мегафони и през блокади

Зад митингите той вижда политически ползи и съответни партии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР