Министър Младен Маринов, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов

...
Министър Младен Маринов, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов
Коментари Харесай

МВР прави всичко възможно да облекчи преминаването през граничните пунктове

Министър Младен Маринов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Ивайло Иванов и шефът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков инспектираха дейностите на граничните чиновници по отношение на натоварения трафик на ГКПП-Кулата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министър Маринов изясни, че още предходната събота шефът на ГДГП бе на място с оглед набелязване на ограничения, които да усъвършенстват дейностите на граничните чиновници.

"Освен обезпечаване на спомагателен състав, са употребявани и опциите на Дирекция КИС-МВР, благодарение на която са обезпечени спомагателни модули, даващи опция за обслужване на терен. Разбирам, че всички пътуващи са затруднени, само че да не забравяме че не би трябвало пропуските на контрола да заплашват националната сигурност ", съобщи изрично вътрешният министър и напомни, че през вчерашния ден на граничния пункт бяха открити укрити в товарен автомобил мигранти.

"Ще създадем всичко допустимо да облекчим трафика през граничните пунктове, има спомагателен състав, работата ще е на самото тресе, настрана екипи при опция ще правят делене по трасета за български и жители на европейските страни и едно – за пътуващите от трети страни ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.



"Колегите ще работят извън с мобилни устройства и ще обработват по няколко автомобила. Автобусите ще бъдат отделяни и след инспекция с устройствата на място, те ще минават непосредствено през граничния пункт ", сподели още той.

Той прикани пътуващите през граничния пункт да носят всички нужни документи и да ги показват вкупом на проверяващия граничен служител на реда.

"При такава организация инспекцията протича за не повече от 10-15 секунди, сътрудниците са задоволително опитни, доста бързо разпознават подправените документи ", увери основен комисар Иванов, който през днешния ден се убеди в това на място.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посочи, че в съпоставяне със същия интервал на предходната година трафикът единствено през ГКПП-Кулата се е нараснал с 25 %, а 65 % от пътуващите са били с деца - малолетни и малолетни.

Заедно с вътрешния министър на граничния пункт бяха шефовете на ОДМВР – Благоевград и Кюстендил - старши комисар Дойчин Дойчинов и старши комисар Елиан Стамболийски, шефът на РДГП – Смолян комисар Стоян Мандаджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР