Министър Младен Маринов благодари искрено на служителите и гражданите, инициирали

...
Министър Младен Маринов благодари искрено на служителите и гражданите, инициирали
Коментари Харесай

Министър Маринов: Уверен съм, че почитта към паметта на загиналите колеги ще ни дава сили да продължим напред

Министър Младен Маринов благодари откровено на чиновниците и жителите, инициирали построяването на паметника на починалите в осъществяване на служебния си дълг чиновници на ОДМВР и РДПБЗН в Кърджали. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Той сърдечно поздрави и всички, които вземат участие в дарителската акция и не престават да вземат участие във всички начинания, свързани с набиране на помощ на децата и околните на починалите сътрудници.

Знам, че един монумент, една акция няма да ви върне това, което сте изгубили, само че съм убеден, че това ще ви даде претекст и сили да продължите напред, да сте сполучливи в живота и огромна част от вас да сте стимулирани да продължите пътя на своите родители в системата на Министерство на вътрешните работи, служейки на България – с тези думи министър Маринов се обърна към децата и околните на починалите чиновници.

Той напомни, че полицейската и пожарникарска работа е в действителност тежка и не постоянно разбрана от обществото. Наш дълг е да поддържаме всекидневно мира, публичния ред и сигурността на жителите и когато всичко е обикновено, те се усещат сигурни. По думите му „ може би не отдаваме постоянно нужното внимание и не споделяме заслуженото „ благодаря “ на сътрудниците, които в осъществяване на служебните си отговорности са помогнали, предотвратили са несгоди, избавили са хора, само че желая всички да знаете, че това не остава неусетно. В последна сметка ние сме призвани да вършим тази работа и я вършим не за признателност, а тъй като това е нашето предопределение “.

Министър Младен Маринов пожела на всички сътрудници да са по-добри в образованието, да бъдат деликатни когато организират профилирани интервенции, когато гасят пожари, когато потушават естествени бедствия, с цел да предотвратим такива несгоди.

На откриването на паметника участваха шефът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов, шефът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов и шефът на РДПБЗН комисар Сергей Заимов, регионалният шеф Никола Чанев, кметовете на Кърджали и Крумовград инж. Хасан Азис и Сабихан Мехмед, чиновници на регионалната дирекция и пожарникари, близки на починалите сътрудници.

Идеята за паметния знак на починалите във връзка осъществяване на служебния си дълг чиновници е взаимна – на шефа на ОДМВР старши комисар Венцислав Момчилов и на шефа на РДПБЗН комисар Сергей Заимов. Проектът за паметника, който откриваме през днешния ден, е дело на проектант Станислав Луков, а средствата за реализирането са събрани от дарения на полицейски чиновници, пожарникари и управленията на общините Кърджали и Крумовград в лицето на кметовете инж. Хасан Азис и госпожа Себихан Мехмед.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР