Министър Милков уточни още, че поканата на руския посланик, която

...
Министър Милков уточни още, че поканата на руския посланик, която
Коментари Харесай

Казусът Митрофанова: И българският посланик в Москва не по...

Министър Милков посочи още, че поканата на съветския дипломат, която участва на церемонията за Съединението на България в Пловдив на 6 септември, не е предходна през Министерство на външните работи

Становище за това какъв е протоколът за гостите, които би трябвало да се канят на откриването на Народното събрание, са поискали партиите от Министерството на външните ни работи. Тук има и детайл на взаимност - българският дипломат в Москва, както и други 40 страни, които са оповестени за вражески, също не получават предложения. Това описа отрасловият министър Николай Милков пред публицисти.

" Министерството не е давало рекомендации. То не може да дава рекомендации на Народното събрание. Писмото ни е поискано от администрацията и по тази причина е подписано от основния секретар. Ние информирахме за рекомендациите, които още през март бяха дадени от Европейски Съюз към другите делегации за протоколните практики. От март до момента то е спазвано прецизно на държавно равнище у нас. То се отнася до предложения към представители на две страни, както и за присъединяване в събития, които те провеждат ", добави той.



" Ние сме уведомили за това. Също по този начин тук има и детайл на взаимност - българският дипломат в Москва, както и други 40 страни, които са оповестени за вражески, също не получават предложения. Но в последна сметка Народното събрание би трябвало да вземе свое решение. Днес пристигна решение Министерство на външните работи да насочи предложения, само че без на тези двама посланици ", разяснява Милков.

Той препрати журналистическите въпроси за какво съветската посланичка е участвала на тържествата за 6 септември към тези, " които са изпращали поканите ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР