Министър Красен Кралев даде пояснения за ремонта на спортно училище

...
Министър Красен Кралев даде пояснения за ремонта на спортно училище
Коментари Харесай

Започна ремонт на СУ Генерал Владимир Стойчев в София

Министър Красен Кралев даде обяснения за ремонта на спортно учебно заведение " Генерал Владимир Стойчев " в София. Ето какво написа той на стената си във " Facebook ":

" Ремонт и реорганизация за въвеждане на ограничения по енергийна успеваемост и обезпечаване достъпа на хора с увреждания стартира в спортно учебно заведение " Генерал Владимир Стойчев " гр. София. Средствата за реконструкцията са обезпечени по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 - 2020 година, чийто бенефициент е ММС. В модернизацията на образователното заведение и общежитието ще бъдат вложени 910 200 лева Проектът е ориентиран към възстановяване на просветителната инфраструктура, която има по едно и също време районна и национална стойност. Освен смисъла си за региона спортното учебно заведение е неразделна част от националната система на физическото образование и спорта в България. Този вид учебни заведения са съществени звена за подготовка на елитни спортисти и подобряването на изискванията в тях ще способства за основаване на привлекателна и безвредна среда за развиване на гения на най-хубавите състезатели в страната.
 Снимка 490988
Източник:

Мерките за енергийна успеваемост ще спомогнат за адаптиране на просветителната инфраструктура към предстоящите климатични промени и ще дават отговор на потребностите за енергийно възобновяване на сградния фонд. С реализацията на ограниченията по възстановяване на достъпа за хора с увреждания до постройката на учебното заведение, ще се покачат доста опциите на децата и хората със затруднена подвижност в сходство с Дългосрочната национална тактика за претовареност на хората с увреждания 2011-2020 година и с Конвенцията за правата на хората с увреждания.
 Снимка 490985
Източник:

Ремонтът на СУ " Генерал Владимир Стойчев " би трябвало да приключи до началото на новата образователна година. В него се приготвят 610 възпитаници, практикуващи над 15 типа спорт.

Реконструкция и рационализация на спортните учебни заведения е причина за реализиране на един от главните цели на политиките в региона на младежта и спорта - поощряване на учащите към двигателна интензивност и редовно упражняване на спорт ".
 Снимка 490987
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР