Министър Кирил Вътев направи една голяма грешка - раздели браншът

...
Министър Кирил Вътев направи една голяма грешка - раздели браншът
Коментари Харесай

Зърнарите продължават да искат оставката на Вътев, обвиняват го в разделение


Министър Кирил Вътев направи една огромна неточност - раздели браншът на земеделските организации . При това разделяне, което се случва в земеделския бранш, водещата фигура е министър Вътев. С поредност от рецензии по отношение на земеделския министър Бойко Синапов от " Обединени български животновъди " разяснява пред Нова телевизия

Той изясни, че след вчерашната обстановка работещите хора се сплотяват и всички да пазят ползите си. На министър Вътев му бе обяснено за какво му се желае оставката. Той не може да се оправи и от днешната реакция на работещите хора би трябвало да стане ясно, че обстановката в бранш " Животновъдство " е под всякаква рецензия , разкритикува Синапов.
 Земеделците и министър Вътев не съумяха да се схванат
Земеделците и министър Вътев не съумяха да се схванат

Утре земеделците излизат на митинг

" Ние, браншът, представители на животновъдите, сме сложили въпроса за по този начин наречените виртуални животни. Виртуалните животни не могат да бъдат при работещите фермери ", уточни Синапов. Той не може да се ангажира какъв брой % са виртуалните животни.

Синапов уточни, че  които държавното управление предлага за земеделците, няма да стигнат до всички .

" Вчера се опитахме да дадем всичко от себе си и му казахме, че единственият вид да не се стига до блокадата на земеделците, е, акцентира той.
анкета
Да се подкрепят ли земеделците?
Да, всички Само дребните и междинните Само тези, които имат загуби Не, само че да се спре вносът За всеки по един „ Майбах “
Да, всички

Само дребните и междинните

Само тези, които имат загуби

Не, само че да се спре вносът

За всеки по един „ Майбах “

Над 85 точки през днешния ден ще блокират протестиращите земеделци.  Блокадата ще е за 2 часа. Вторият ден ще продължи три часа. Това разгласи пред Българска национална телевизия Костадин Костадинов, ръководител на Българска земеделска камара.

Следващата седмица ще има цялостно блокиране на страната, закани се той.

Протестиращите желаят смяна на методиката, по която се пресмята кой е на облага и кой - на загуба. Ще се пускат коли за спешна помощ и пожарни коли през блокадите.

Костадинов се надява на здравомислещ разсъдък във властта.
 Зърнарите желаят да се гледат загубите им три години обратно
Зърнарите желаят да се гледат загубите им три години обратно

Излизат от на следващия ден на митинг

Заместник-министърът на земеделието Деян Стратев уточни, че помощта за украинската помощ е от държавния бюджет. Проблемът пристигнал от това, че тези пари не са заложени в бюджета. Чрез преструктуриране на бюджета на Министерство на земеделието и храните могат да се дадат 150 милиона лв.. Около 800 милиона лв. са претенциите на всички земеделци от другите браншове .

Законодателната рамка разрешава заплащане на украинската помощ до 30 юни, а протестиращите желаят цялостно разплащане.

От 2018 година насам облагите на зърнарите се усилват, по данни на Национален статистически институт. Украинската помощ и зелената договорка са причина за общоевропейските митинги. Проблемите в бранша са насъбрани десетки години обратно, по думите на Стратев. Той увери, че Министерство на земеделието и храните желае да подкрепя земеделието. 1,7 милиарда лв. са разплатени от актуалната власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР