Министър Христов обясни какви мерки предприемат, за да падне цената

...
Министър Христов обясни какви мерки предприемат, за да падне цената
Коментари Харесай

Министър Христов: Търсим вариант за компенсации за скъпия газ от Чирен

Министър Христов изясни какви ограничения подхващат, с цел да падне цената на газа.

„ Искрено се надявам цената на газа да продължи да пада световно. Газохранилищата в Европа са цялостни. Това ще принуди продавачите да поддържат налични цени ”. Това разяснява енергийният министър Росен Христов в изявление за Нова телевизия.

„ Газохранилището в Чирен е цялостно, само че със безценен газ, контрактуван от предходното държавно управление. В момента го вадим по малко, с цел да не усилваме междинната цена на газа в България. Работим и с други заинтригувани страни – газовите асоциации и други търговци, да намерим вид вероятно за обезщетения на този газ, който е на доста високи цени ”, сподели Христов, написа novini.bg.

Той увери, че най-тежкото е зад тила ни, като означи, че след решаването на казуса с доставките, страната ни към този момент гони дълготрайни контракти.

По-рано днес Росен Христов представи самодейността за изследване на газовия пазар в района на Югоизточна и Централна Европа. Това стана по време на срещата му с министъра на външните работи на Унгария в Загреб. Идеята е всяка страна да даде информация за нужното ѝ количество газ, както и опциите й за транспорт. Така ще се дефинира къде има потребност от нови газови връзки, както и къде те могат да бъдат увеличени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР