Министър Христо Проданов откри изложбата „Български паметници под закрилата на

...
Министър Христо Проданов откри изложбата „Български паметници под закрилата на
Коментари Харесай

Министър Христо Проданов откри изложбата „Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО“ в „Музей на туризма“

Министър Христо Проданов откри изложбата „ Български монументи под закрилата на ЮНЕСКО “ в „ Музей на туризма “ в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии.

„ Културното завещание е доста значимо за България, то отваря порти за напълно нов туризъм в страната ни “, съобщи министър Проданов.

Паната в изложбата разкриват седем обекта, представящи културното завещание на България, два обекта на естественото завещание и един сериен обект, в който взе участие и България. Могат да се видят гледки от вековните букови гори на резерватите в Национален парк „ Централен Балкан “ като част от сериен обект на ЮНЕСКО „ Старите и вековни букови гори на Карпатите и други райони в Европа “, Ивановските скални манастири, Природен резерват „ Сребърна “, Свещарската гробница, Мадарски конник, Национален парк „ Пирин “, Боянската черква, Казанлъшка гробница, Старинния град Несебър и от Рилския манастир. Те са показани посредством професионални художествени фотографии и триезични научно издържани текстове.

Изложбата се осъществя в партньорство с Министерството на туризма, Музея за туризъм, УНИБИТ, Държавен културен институт към министъра на външните работи, Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.

На събитието участваха още доктор Мартин Захариев, заместник-председател на Национален ръб по туризъм, проф. доктор Евгений Велев, шеф на Музея на туризма, преподаватели, студенти, представители на Българския туристически съюз и други.

Експозицията може да бъде забелязана в постройката на УНИБИТ на бул. „ Шипченски проход “ 69А, София, жк. Христо Смирненски, Слатина до края на март 2022 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР