Министър е изправен пред трудната задача да спасява земеделието. Това е

...
Министър е изправен пред трудната задача да спасява земеделието.
Това е
Коментари Харесай

Николай Каварджиклиев : Пред Кирил Вътев има заложени много бомби в Министерството на земеделието

Министър е изправен пред сложната задача да избавя земеделието.

" Това е положително предопределение от позиция, че е човек, който се е борил със системата. Сяда в парещ стол, 4 следващи държавни управления създаваха немислим безпорядък в земеделието, максимален безпорядък имаше последните 2-3 година ", разяснява някогашният шеф на Държавен Фонд " Земеделие "  Николай Каварджиклиев в студиото на  " Денят ON AIR ". 

По думите му пред Вътев има доста заложени бомби, защото служебното държавно управление вместо да се занимава с организирането на почтени избори, се е занимавало кадруване.

" Агресивно уволняваше фрагменти, които не играят по неговата свирка. Това беше един и същи сюжет, по-агресивно се подходи там където управляваше Българска социалистическа партия, Нинова в стопанската система, в общественото Гьков, уволнявани бяха освен фрагменти на Българска социалистическа партия ", съобщи Каварджиклиев.

Пред Bulgaria ON AIR той предвижда, че доста земеделци може да не получат предстоящата от тях помощ.

" Фермерите се наслушаха на неистини, ослепителен образец за това беше финансовата министърка, която през март излезе и приказва нелепости. Не би трябвало да се оправдават с фермерите, те не са отговорни за нищо. Ако е квалифициран софтуерът, би трябвало да работи, те не могат да качат своите претенции за дотация и няма кой да я заплати. Тези милиард и половина са жизненоважни за зърнопроизводителите ", означи някогашният шеф на ДФЗ.

Той акцентира също, че нито стотинка от безвъзмездната европомощ в размер на 524 млн. не е стигнала до земеделците като отплата поради вноса от Украйна. 

" Вътев е страдал от другата страна като консуматор на Министерството на земеделието и би трябвало доста добре да знае какво и по какъв начин да направи ", изрази вярата си Каварджиклиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР