Министър Димитър Стоянов и заместник-министър Теодора Генчовска ще участват в

...
Министър Димитър Стоянов и заместник-министър Теодора Генчовска ще участват в
Коментари Харесай

Димитър Стоянов ще участва в неформалната среща на министрите на отбраната на страните членки на ЕС

Министър Димитър Стоянов и заместник-министър Теодора Генчовска ще вземат участие в неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейския съюз. Тя ще се организира на 7 и 8 март 2023 година в Стокхолм в границите на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2023 година

Във фокуса на полемиките ще бъде поддръжката на Европейски Съюз за Украйна. В първата работна сесия министрите на защитата на страните-членки ще обсъдят задачата на Европейски Съюз за даване на помощ в поддръжка на Украйна (EUMAM), както и помощта за страната в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира. В съвещанието ще вземат участие министърът на защитата на Украйна Олексий Резников (чрез видео-конферентна връзка) и  командирите на командванията на EUMAM Ukraine в Германия и в Полша генерал-лейтенант Андреас Марлоу и  генерал-майор Пьотр Тритек. 

Във втората работна сесия министрите на защитата ще обсъдят задачите и интервенциите на Европейски Съюз в границите на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.

Противодействието против външното въздействие в обособени райони в света също ще бъде съществена тематика в полемиките. В тях ще участват генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг,  заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации за мироопазващите интервенции Жан-Пиер Лакроа и ръководителят на подкомисията по сигурност и защита на Екологичен потенциал Натали Лоазо.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР