Министър Деница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973

...
Министър Деница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973
Коментари Харесай

Деница Сачева ще възложи частична оценка на въздействието на Закона за личната помощ

Министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е ще разпореди частична оценка на въздействието на Закона за персоналната помощ, заяви пред публицисти в Народното събрание общественият министър Сачева. Причината са зародилите проблеми, в резултат на които хиляди хора с увреждания, са останали без персонален помощник. Министър Сачева уточни, че още с встъпването си в служба е била осведомена за вероятните проблеми.

"Поискахме информация от общините, с цел да разберем какъв е обсегът на хората, които биха останали отвън Закона за персоналната помощ. В момента сме създали национална стратегия, с която да можем да създадем по този начин, че тази помощ да им бъде обезпечена в идващите месеци. За страдание това ще се случи най-рано от 1 март, защото има софтуерни периоди ", изясни министърът. Според Сачева това не е единственият проблем, който този закон ще сътвори.

Българска социалистическа партия подозира ръководещите в опит да спестят пари на гърба на хората с увреждания

"Това, което ще възложа през март, е да има частична оценка на въздействието на този закон, тъй като тогава ще са минали шест месеца от неговото осъществяване ", посочи тя.

По думите на Сачева сега хората, които са с 90 на 100 тип и степен на увреждане, би трябвало да се лишават от избрани средства в размер от 100 лева до 380 лева, които през Агенцията за обществено подкрепяне следва да превеждат на общините.

Омбудсманът предизвестява: Хиляди хора с увреждания са без персонален помощник

След това общините следва да ги превеждат на техните близки, които в множеството случаи се явяват техни асистенти, добави министърът.

"Това е един закон, с който се обезпечава по един муден и извънредно неправдив метод спомагателни приходи ", разяснява Сачева. Тя настоя, че възможните промени, които ще предложи, ще станат ясни след този разбор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР