Министър д-р Стойчо Кацаров и екипът му са обсъдили с

...
Министър д-р Стойчо Кацаров и екипът му са обсъдили с
Коментари Харесай

Кацаров и екипът му обсъждат допълнителни мерки срещу COVID-19

Министър доктор Стойчо Кацаров и екипът му са разискали с вирусолози, епидемиолози и инфекционисти настоящата епидемиологична конюнктура в страната и нуждата от въвеждането на противоепидемични ограничения, поради увеличаващия се брой инфектирани с коронавирусната зараза.

Срещата се е провела през днешния ден в Министерство на здравеопазването.

Сред предложенията на експертите за въвеждане на противоепидемични ограничения са били ограничение визитите в нощните заведения, присъединяване в публични прояви и групови събирания .

Отчетен беше и рискът за повишение равнищата на заболяемостта след началото на образователната година , в случай че учениците и студентите се образоват в присъствена форма.

" Всяко мнение и предложение, което споделите, е значимо за вземането на най-правилното решение по отношение на въвеждането на противоепидемични ограничения ", е обяснил министърът на опазването на здравето. В прессъобщението не се показват кои спомагателни ограничения е податлив да вземе като решение здравният министър.

" Ефективното ръководство на епидемията ще зависи от спазването на въведените противоепидемични ограничения и от контрола по тяхното използване , включително от засиления надзор във връзка с идващите от чужбина лица ", е показал шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова.

В рамките на срещата са били показани данни за 14-дневната заболяемост, смъртността, приетите в болница пациенти с COVID-19 и други Изнесена е била информация за броя направени PCR и антигенни проби от началото на епидемията до 31 юли тази година

В направен от Националния център по заразни и паразитни заболявания отчет се споделя, че най-засегнати от новата вълна като бройка ще бъдат младите и неимунизираните хора, само че по-тежко се чака болестта да протича при възрастните и хронично болните жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР