Министър Бойко Рашков успя да размъти блатото със задържането на

...
Министър Бойко Рашков успя да размъти блатото със задържането на
Коментари Харесай

Манолова за правителството: Възпроизвеждане на модела на ГЕРБ

Министър Бойко Рашков съумя да размъти блатото със задържането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това сподели пред Нова телевизия Мая Манолова. По думите й дейностите на Министерство на вътрешните работи не дадоха неотложен резултат, само че реализираха оживление на институциите.

„ Ефектът от задържанията е, че прокуратурата образува досъдебно производтсво, тъкмо това беше и задачата на МВР”, изясни тя.

Тя разяснява още, че като част от комисията по проверка на властта са изпратени десетки сигнали от разнообразни институции за далавери и злоупотреби.

„ Сигналите касаеха схемите с боклука, с „ Топлофикация”, далаверите в горите- за жалост те потънаха някъде из бюрокрацията. Единствените, които се задействаха бяха структурите на Министерство на вътрешните работи, които по някои от случаите направиха следствие. Всички останали институции бяха със необятно затворени очи”, сподели още тя пред Нова телевизия.

Манолова посочи, че в комисията по проверка не е работено по сигнали, свързани с Васил Божков.

„ Не сме били сезирани с искане да се произнасяме за сигнали на Божков. Това, което знаем от неговите думи е, че е бил натискан да подписва контракти за медийна реклама, те пък от своя страна са му правили услуги”, разяснява тя.

Мая Манолова напомни, че е била заплашвана по време на кметските избори, само че отхвърли да назове виновниците.

„ Всички знаем кои правеха изборите за кмет в сянка и на Борисов в София”, посочи тя.

По отношение на първите 100 дни работа на държавното управление Манолова изясни, че обещанието на ръководещите за разграждане на досегашния модел не се е изпълнило.

„ Виждаме възпроизвеждане на модела на ГЕРБ”, добави тя.

На 1 май ще бъде оповестена новата партия, добави Манолова.

„ Изправи се, БГ” е част от огромен обществен план, който ще се бори с бедността, неравенството, ще оказва поддръжка за семействата. Ще се бори с корупцията и ще работи за правосъдната промяна. Това са проблемите и ползите на хората”, сподели още тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР