Министър Банов беше домакин на неформален съвет на колегите си

...
Министър Банов беше домакин на неформален съвет на колегите си
Коментари Харесай

Евроминистри искат повече пари за култура

Министър Банов беше хазаин на неофициален съвет на сътрудниците си от Европейски Съюз


Министрите на културата на страните от Европейски Съюз се събраха на неофициален съвет в НДК, с цел да очертаят общите си приорите през 2018 година По-широк достъп до просвета, опазване на културното разнообразие, нуждата от по-сериозно публично финансиране и подвижността на създателите бяха част от разискваните тематики. На срещата участваха още еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, Петра Камерверт, ръководител на комисията на Европейския парламент по образованието и културата, и писателката и режисьорка Теодора Димова.

За одобряване на културните политики е належащо задоволително европейско финансиране, динамични европейски стратегии като “Творческа Европа ”, метод към културното завещание, който да споява, а не да разединява, посочи министър Боил Банов. Културата играе и значима роля като фактор за стабилно развиване. Тя основава духовна общественост, само че основава и работни места, съобщи Банов.

Културата не може да действа във вакуум, акцентира еврокомисарят Тибор Наврачич. Трябва да имаме поради връзките сред културата и други политики, като да вземем за пример обществените политики или районното развиване, сподели още господин Наврачич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР