Министър Балтова се срещна с Н. Пр. г-н Здравко Бегович,

...
Министър Балтова се срещна с Н. Пр. г-н Здравко Бегович,
Коментари Харесай

България и Босна и Херцеговина ще работят за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на туризма

Министър Балтова се срещна с Н. Пр. господин Здравко Бегович, дипломат на Босна и Херцеговина в София. Двете страни дискутираха благоприятни условия за активизиране на двустранното съдействие в региона на туризма.
Българският министър уточни, че съществува сериозен капацитет за увеличението на двустранния туристопоток и за развиването на взаимни планове и начинания в туризма.

Подписването на документ за двустранно съдействие в туризма сред отрасловите министерства на България и Босна и Херцеговина в най-кратки периоди беше централна тематика на диалога, като двете страни показаха обща позиция, че това ще подкрепи взаимните начинания и ще насърчи контактите в туризма. Министър Балтова се спря и на самодейността от българска страна да бъде образувана експертна работна група сред туристическите управляващи на двете страни, която да работи по съответни тематики на съдействие. Посланик Бегович благодари за опцията да реализира работна среща и изрази готовността си да спомага по подготвеност както във връзка с актуализирането на договорно-правната база, по този начин и по отношение на други общи начинания. Той посочи близостта сред двете страни - културно, географски, както и интереса към религиозния туризъм и културно-историческото завещание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР