Министър Ангелов посочи, че утре в Министерския съвет ще бъде

...
Министър Ангелов посочи, че утре в Министерския съвет ще бъде
Коментари Харесай

Здравният министър във Варна: Извънредната епидемиологична обстановка ще бъде удължена до края на септември!


Министър Ангелов уточни, че на следващия ден в Министерския съвет ще бъде импортиран отчет от Министерството на здравеопазването с искане за удължение на изключителната епидемиологична конюнктура.

Здравният министър сподели, че към този миг здравната система е постоянна и акцентира, че заболеваемостта от ковид в България понижава в последните две седмици.

Министърът изясни,че към този миг не се разисква опцията за връщането на маски навън от есента, както и усилване на ограниченията.

" От на следващия ден във Варна ще проработи координационен център, който ще бъде ситуиран на Инфекциозната клиника към УМБАЛ " Света Марина ", която се намира на територията на Окръжна болница. Всяка една кола за спешна помощ, която дойде с пациент, който има потребност от лекуване, ще се преценя на място от дежурния инфекционост. Той ще разпределя този пациент към кое болнично заведение да бъде ориентиран за лекуване. При увеличение на пациентите имаме подготвеност да настаняваме пациенти в МБАЛ - Девня и в " Еврохоспитал ", добави министър Ангелов.

Повече виждте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР