Минимум решение за плана за управление на природен парк Пирин

...
Минимум решение за плана за управление на природен парк Пирин
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов очаква решение за плана за управление на Пирин на 28 декември

Минимум решение за проекта за ръководство на естествен парк Пирин чака министърът на защитата Красимир Каракачанов от съвещанието на Министерския съвет на 28 декември. Той обаче бе по-малко безапелационен от вицепремиера Валери Симеонов, че парламентарната група " Обединени патриоти " ще напусне ръководството, в случай че кабинетът не гласоподава разширението на концесията за ски-зона Банско сред празниците.

Никой не е пристигнал да директория, ние не слушкаме, съобщи Каракачанов в студиото на " Дарик радио ", отговаряйки на въпрос дали ще наподобява че патриотите " слушат и папкат " (по израза на Симеонов), в случай че решението за концесията се отсрочи. То бе изтеглено от съвещанието на 13 декември на фона на готвения митинг на природозащитници в София.

Дали ще се случи на 28, на 8, на 18, процесът върви и втори въжен превоз на Банско ще има, счита Каракачанов. Това е естествената икономическа логичност и няма да бъде спряна от " измислени герои, намерили доста положително прехранване с това да стопират икономическите планове, каквито са една част от така наречен екологични организации ", сподели той. Каракачанов окачестви многолюдния митинг от сряда като " кречетала, които се пробват да пречат " и " 200 индивида, събрани от пет извънпарламентарни партии, плюс някакви зелени, плюс гей организации ", на фона на " хилядите ", протестирали в Банско.

Според Каракачанов обаче даже да не бъде взето на 28 декември, решението за разширението на ски-зоната в Банско няма да бъде повлияно от новия Закон за концесиите, който влиза в действие от 1 януари, защото засилените рестрикции ще касаят главно нови концесии.

Относно проблемите в ресора си, Каракачанов уточни, че през 2018 година има средства за нарастване на заплатите на военнослужешиге, както и за увеличение на щата с 1300 от недостигащиге 5500 души. Той разгласи и че " фирми-посредници ", които са привикнали да получават пари за безучастие, се пробват да провалят с механически хватки договорката за ремонта на изтребителите " МиГ ". Но отхвърли да назове имена - дали са съумели, щяло се разбере на съвещанието на министерския съвет в сряда.

В обзорното предаване на " Дарик " " Годината " военният министър разяснява още, че е редно България да предложения съветския президент на честването на 140-годишнината от Освобождението следващата година, без значение от позицията на съюзите, в които участия. Поради историята си България би могла да поеме ролята на посредник сред Изтока и Запада, счита Каракачанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР