Минимум по 250 лева губи всеки депутат от новото мнозинство

...
Минимум по 250 лева губи всеки депутат от новото мнозинство
Коментари Харесай

Поне 250 лева на ден губи депутат от новото мнозинство

Минимум по 250 лв. губи всеки народен представител от новото болшинство поради отстътвие от пленарната зала всеки ден. Такъв е надникът на законотворците след повдигането на заплатите им през март по ставките на Национален статистически институт за тримесечието.

Всеки народен представител получава по сред 4779 лв. брутно заплащане, без да се броят нито парите за присъединяване в комисии, нито други добавките за постове като ръководител на институцията, заместник-председател или секретар, и 8 бона за дейните представители. Допълнения има и за участниците във краткотрайните комисии, както и немалки суми за представителни разноски, гориво и прочие.

Неоправданите отсъствия по правилника на Народното събрание обаче удрят по джоба на националните избраници от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " и с провалянето на кворума по комисиите.

А отчитането стартира от на следващия ден, тъй като през вчерашния ден всички те имат регистрирано едно гласоподаване - по вота на съмнение против кабинета на Кирил Петков. По устав народен представител резервира цялостното си заплащане даже, в случай че единствено се е записал за начало на съвещанието.

А в случай че не е, надникът му е в забрадка вързан, има ли едно натискане на бутон на пулта в границите на деня, без значение дали е бил в останалото време в известните зали " Юг " и " Север " (близките заведения за хранене от двете страни на институцията - б.р.).
ТЕМА преди 16 минути 787 преди 2 часа 2169 преди 2 часа 817
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР