Минимум двама са били ангажирани с убийството на Николай Драгополов,

...
Минимум двама са били ангажирани с убийството на Николай Драгополов,
Коментари Харесай

Поне двама са били ангажирани с убийството на Драгополов

Минимум двама са били ангажирани с убийството на Николай Драгополов, заяви Българска национална телевизия, базирайки се на проверяващи. Физическият палач е имал помощник, който е следил жертвата най-малко 4 часа преди убийството. 46-годишният мъж беше разстрелян на оживено кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете. Две съществени версии имат криминалистите за претекстовете за покушението.

Според източници на " По света и у нас " във вторник следобяд мъжът бил в офиса на автокъщата си. А килърът, преоблечен като клошар, стоял под моста. Негов помощник следил непрекъснато Драгополов и дал сигнал сега, когато мъжът се качил в автомобила си и потеглил.

Очаквано светофарът е спрял автотърговеца преди десния завой към Симеоновско шосе. Тогава убиецът излязъл от под моста и стрелял два пъти в лявото слепоочие на жертвата си. Свидетели на убийството станали водачите на другите коли.

Убитият е прочут още с прозвището Ники-Антонио. Над 15 години формалният му бизнес е импорт на коли втора употреба от Западна Европа у нас. Търгувал най-вече със междинен и висок клас коли.

В началото имал съдружници, с които имали и няколко автовоза, само че се разделили. Така някогашните му сътрудници поели работата с автовозите, а Драгополов продажбата на колите на нашия пазар. Преди 2004 година мъжът има над 20 престъпни регистрации за разнообразни закононарушения.

Източници настояват, че Драгополов е имал спор с други вносители на коли, които взели участие в схеми за укриване на Данък добавена стойност и даже бил подготвен да стане предпазен очевидец против тях.

Според проверяващи, това може да е една от аргументите за разстрела.

Втората версия за претекст е информация на партньорски служби, че мъжът е бил измежду гарантите за пренос на арестувани наркопратки.

Драгополов е влезнал в трафик на кокаин и е платил с живота си. Това гласи главната версия за поръчковото ликвидиране, твърди " Труд ".

Още в нощта против сряда проверяващите са разпитали над 35 души - както хора, които са били в прилежащи коли и са видели стрелеца, по този начин и близки на Николай, които са наясно с бизнеса му. Иззети са записи от камери от огромен периметър в региона на " Симеоновско шосе ".

Николай не е бил заплашван, не е имал задължения и не е забъркан със кавги с някогашни съдружници и съперници. Не е имало потребност да върви с защита. Това са декларирали негови близки на разпитите в полицията. Те са опровергали изцяло изказвания в интернет, че автомобил на Николай е бил разпален за предизвестие. Запознати в сектора настояват, че някои от препоръчаните от Николай модели са в диапазона от 10 000 до 30 000 лева, а действително цената на някои от тях стига и до 50 000 лева Подобни разминавания говорели, че дадената автокъща може би служи единствено за заслон, облагите на притежателя са от някакъв противозаконен бизнес, а търговията с лимузини се употребява единствено за пране на пари.

Николай Драгополов е имал карта на Международната полицейска организация със седалище в Милано, излиза наяве от уеб страницата на неправителствената институция, учредена от някогашния сръбски народен представител Илия Животич. Там е оповестен и документ на българина, който го показва като специалист по сигурността.

Картата на организацията е издадена през март т.г. и е годна до март 2022 година, само че към този момент се открива единствено в кеша на страницата.

Международната полицейска организация не е обвързвана с Министерство на вътрешните работи, нито с други служби за сигурност по света. За участие в нея няма условия претендентите да са някогашни или сегашни чиновници на реда, какъвто Николай Драгополов в никакъв случай не е бил. Организацията има офиси в няколко страни. В България представител е Николай Керопов от Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР