Минимум четири депутатски мандата с надеждата за пет си поставят

...
Минимум четири депутатски мандата с надеждата за пет си поставят
Коментари Харесай

ГЕРБ търси обрат след провала на 4 април с нова листа

Минимум четири депутатски мандата с вярата за пет си слагат за цел в обединението ГЕРБ-СДС в Пловдив. Не е ясно обаче на какво се надяват партийните стратези под тепетата, с цел да чакат 3 месеца по-късно по-висок резултат с листа под индиго. Списъкът с кандидат-депутати ще бъде импортирана през днешния ден от регионалния координатор Иван Тотев, като измененията са козметични. Единствената изненада е слагането на Пенчо Малинов от младежката организация на ГЕРБ под тепетата на избираемото четвърто място.

Предишната листа е поправена, само че не се осъществя концепцията на избираеми места да бъдат изтеглени сполучливите районни кметове. На 4 април ГЕРБ-СДС съумя да завоюва едвам три депутатски мандата вместо петте през 2017 година Това бяха Бойко Борисов, Иван Тотев и Вежди Рашидов. След като Борисов избра да влезе в Народното събрание от София, народен представител стана идващият в листата - юристът Радомир Чолаков. Сега той е на трето място. Скулпторът Вежди Рашидов се отхвърли от надпреварата заради напредналата възраст. Четвърта позиция заема Пенчо Малинов от младежката конструкция на ГЕРБ и общински консултант, пета - някогашният началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда и учител в Аграрен университет доцент Стефан Шилев.

Спас Гърневски е на последното 22-ро място,

както той самият пожела.

Бившият регионален шеф Дани Каназирева и народен представител в последното Народно заседание още веднъж е отпред на листата на ГЕРБ в 17-ия МИР (многомандатен изборен район), удостовери координаторът на партията за Пловдивска област и кмет на Община Стамболийски Георги Мараджиев. Кандидатите ще бъдат регистрирани през днешния ден в 17-а РИК.

На второ място този път е Младен Шишков, някогашен ръководител на Общинския съвет в Раковски. Младен Шишков беше определен в 44-тото Народно събрание, а по-късно и в 45-ото, откакто с преференциален избор от 9.93% се класира на второ място след лидера на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив. Младен Шишков беше събрал 3500 преференции и измести втория в листата, напомни Мараджиев.

Коалиционният сътрудник от Съюз на демократичните сили Йордан Кръстанов, който на предишните избори беше втори, в този момент заема трета позиция, а някогашният депутат Данка Люртова от Карлово - четвърта. Пети е Димитър Янев, както и при предходния избор, когато съумя да събере близо 1500 преференции в Асеновград.

Искаме да запазим резултата от предходните избори,

когато ГЕРБ-СДС завоюва три мандата в региона и задмина с 8000 гласа партията " ИТН " и с 5500 Българска социалистическа партия, разяснява Георги Мараджиев. Той смята, че партийната организация е в добра кондиция, а хората се тормозят само от машинно гласоподаване. В цялата община секциите са с доста гласоподаватели и на всички места ще има машини.

Според Георги Мараджиев ГЕРБ-СДС има капацитет даже и за четири места от региона в 46-ото Народно заседание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР