Минимум 7,20 - 7,50 лв. ще е цената на бутилка

...
Минимум 7,20 - 7,50 лв. ще е цената на бутилка
Коментари Харесай

Олиото в магазина отново ще поскъпва. Цената ще гони 7,50 лв

Минимум 7,20 - 7,50 лева ще е цената на бутилка олио на рафта в магазина, и то в случай че комерсиалната верига си постави минимална надценка.

Това пресмятане направи комерсиалният шеф на фабриката в село Карапелит Георги Веселинов. Не зависи от нас, предизвикано е от военния спор, изясни той пред bTV.

80% от международните ресурси на слънчоглед и надлежно произвеждане на слънчогледово олио е съсредоточено в Русия и Украйна, уточни специалистът.

" Това концентрирало търсене от международни пазари към нас, другояче българското ползване е малко - фабриката сама може да покрие потребностите на нашите консуматори. Тя обаче работи най-вече за експорт ", уточни той.

Другият фактор с изключение на голямото външно търсене поради войната е скокът на енергоносителите. Само преди няколко месеца литър олио по цена на едро е излизал от фабриката на 3 лева, в този момент към този момент е 6 лева без Данък добавена стойност заради четворния скок в цената на тока, 10 пъти в тази на газа и новите цени на петрола, изясни Веселинов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР