Минимум 10 души са загинали заради внезапно придошлата река Раганело

...
Минимум 10 души са загинали заради внезапно придошлата река Раганело
Коментари Харесай

Жертвите на река в италиански природен парк се увеличиха

Минимум 10 души са починали поради ненадейно придошлата река Раганело в Калабрия, Южна Италия, съобщи представителят на районния департамент на италианската гражданска отбрана Карло Танси, съобщи Агенция " Фокус ".
Загиналите са хора от туристически групи, които били в каньона на Раганело, който е считан за доста сложен за прекосяване и в избрани сезони е напълно затворен. Този каньон притегля доста фенове на рисковите спортове.
Освен жертвите, 7 души са признати в болница, откакто италианските управляващи проведоха избавителна интервенция за две групи туристи, които били в каньона, когато реката придошла ненадейно. Операцията продължи цяла нощ.
Според информацията на управляващите в провинция Косенза, две групи от 18 души са били на екскурзия в националния парк " Полино ". Трима души към момента липсват.
По думите на Танси огнеборците и екипите на гражданска отбрана ще продължат да търсят за изчезнали хора. Ситуацията в националния парк се следи от министър-председателя на Италия Джузепе Конте.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР