Минимум 1 % от брутния вътрешен продукт за култура –

...
Минимум 1 % от брутния вътрешен продукт за култура –
Коментари Харесай

Ченчев в Габрово: Минимум 1% от БВП за култура – иначе сме обречени като нация

 _2024 izbori_v013

„ Минимум 1 % от брутния вътрешен артикул за просвета – един от най-недофинансираните браншове от страната, подсилване на читалищната и музейна мрежа, увеличение заплатите на хората, които пазят българските обичаи и нематериалност – библиотечните, музейни и читалищни служащи. Това за Българска социалистическа партия е методът да има стабилно културно развиване, което да ни държи крепко като нация ”. Това съобщи в диалози с хората в Габрово лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в региона Иван Ченчев по време на емблематичния за Габрово карнавал.

 

На 17 май Габрово означи своя празник като град, а на 18-ти даде началото на Габровския карнавал като алегорично на основната пешеходна улица разгласи петото годишно време у нас – карнавалното.

 

„ 164 години са времето, в което един град може да запише освен история, само че и да покаже дух, да сътвори традиция. Габрово го направи – освен това сърцато и с усмивка ”, съобщи в поздравлението си към габровци Иван Ченчев.

 

По думите му за мъдростта и духа на габровци приказва и мотото на тазгодишното издание на карнавала „ MakeКАРНАВАЛ, not War ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР