Минималното дневно обезщетение за безработица да се увеличи от 9

...
Минималното дневно обезщетение за безработица да се увеличи от 9
Коментари Харесай

Минималното обезщетение за безработица се увеличава на 12 лв. на ден

Минималното на ден обезщетение за безработица да се усили от 9 лв. на 12 лв. дневно от 1 октомври. Това се е схванал Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) на изключително онлайн съвещание в събота, оповестява държавната пресслужба.

Това нарастване ще засегне към 30 000 лица приблизително на месец, като спомагателният запас ще бъде близо 90 млн. лева до края на 2020 година

Предлага се още срокът за приемане на парично обезщетение за безработица когато лицето е придобило право на обезщетение в интервал, по-малък от 3 години от предходното прилагане, да се увеличи от 4 на 7 месеца. Тази смяна ще засегне сред 13 000 и 15 000 лица приблизително на месец за интервала от 1 октомври до 31 декември 2020 година Необходимият разход за тримесечния интервал се прави оценка на към 2 млн. лева

Според известието не е належащо да бъде осъществявана промяна в разноските на фонд " Безработица ", надлежно на консолидирания бюджет на държавното публично обезпечаване, тъй като през април с актуализация на бюджета на държавното публично обезпечаване беше повишен.

Социалните сътрудници реализираха единомислеща поддръжка по Проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2020 година, импортиран от Министерството на здравеопазването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР