Минимално влияние върху бързото поскъпване на имоти в Нова Зеландия

...
Минимално влияние върху бързото поскъпване на имоти в Нова Зеландия
Коментари Харесай

Забрана, която се оказва без ефект

Минимално въздействие върху бързото повишаване на парцели в Нова Зеландия ще окаже възбраната за продажба на недвижимости на чужденци е мнението на локални анализатори. Политиците смятаха, че главната причина за повишаването са точно покупките на парцели от страна на задгранични бизнесмени. Ново проучване на Института за недвижими парцели на Нова Зелания демонстрира, че делът на този вид купувачи на пазара е едвам 3.8%. Близо 64% от клиентите са локални поданици, а 30% са също новозеландци, които обаче се местят да живеят в различен град и по тази причина им се постанова да си купят жилище.

„ Като се има поради дребният % на задграничните участници на новозеландския пазар на недвижими парцели, е забавно да забележим какво тъкмо чака държавното управление. Ако погледнем Австралия, то тази мярка нищожно промени пазара там, защото страната, както и преди остава измежду най-недостъпните в света и заема седмо място в класацията на страните с най-бърз ритъм на поскъпване”, споделя изпълнителният шеф на REINZ Бинди Норвела.

От Института за недвижими парцели на Нова Зелания са изследвали и профила на купувачите: 52.3% към този момент имат лично жилище, 26.3% купуват апартамент или къща за първи път, а 14.2% са вложители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР