Минималният осигурителен праг за работещите в заведенията е 800 лв.

...
Минималният осигурителен праг за работещите в заведенията е 800 лв.
Коментари Харесай

Финансист предложи ДДС за чужденци да е нула процента, а за българите да е 20%

" Минималният застрахователен предел за работещите в заведенията е 800 лева от 2020 година Ние плащаме по-високи минимални работни заплати ". Това съобщи Емил Коларов, ръководител на Сдружение на заведенията в България в предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS, във връзка ниската Данък добавена стойност ставка за ресторантьорите от 9% и желанието на страната да върне тази ставка на 20%.

Като позитив от тази ниска ставка – 9% Данък добавена стойност, той сподели, че целия отрасъл работят на минимална работна заплата от 800 лева

Финансистът Емил Хърсев предложи Данък добавена стойност за чужденци да е нула %, а за българите да е 20%.

" Цените по заведенията са се нараснали, само че не с темпа на инфлацията и на разноските – заплати, осигуровки, доставни цени ", съобщи Коларов. Той подчертава, че е значимо какви пари влизат в националния бюджет от даден отрасъл, а не съответен налог.

" Безкрайно неверно е да се употребяват налозите за решение на един или различен отраслов проблем. Колкото по-еднакъв е Данък добавена стойност, толкоз по-добре ", сподели финансистът Емил Хърсев. Според него данъкът за добавената стойност (ДДС) за всички браншове и за всички артикули би трябвало да бъде идентичен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР