Минималният месечен доход за работещ човек трябва да е най-малко

...
Минималният месечен доход за работещ човек трябва да е най-малко
Коментари Харесай

Манолова иска 1000 лв. да е месечният доход за работещ човек, a пенсиите да се преизчислят

Минималният месечен приход за работещ човек би трябвало да е минимум 1000 лева посредством въвеждането на обективна минимална почасова ставка. Необходимо е и преизчисляване на пенсиите, като първата година минималната пенсия да стигне 369 лева, колкото е прагът на беднотия. В идващите години на мандат минималната пенсия е редно да стигне до 50% от минималния месечен приход. Румъния подвигна пенсиите фрапантно и това не „ счупи “ страната им. България и Румъния потеглиха при еднакъв старт при присъединението си в Европейски Съюз.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в Пирдоп по време на среща с жители.

Живеем в тирания, в която хората се опасяват за хляба си. Ще освободим страната от страха. Тази власт би трябвало да си тръгне, тъй като не се оправи нито с повишението на приходите, нито с корупцията, нито със обществената правдивост. В същото време страната е опънала чадър над стопански мощните. Дават пари за асфалт, а не дават пари за хората, добави тя.

Манолова уточни, че е нужна финансова децентрализация на общините и смяна на нормативната база. Законодателството би трябвало да се промени, тъй че част от налозите от огромните предприятия да остават в общините за обучение, лечебни заведения и опазване на здравето, вложения, мобилни станции за непорочност на въздуха, локални политики и пътища, сподели тя.

Хората оповестиха, че локалната болница получава по 600 хиляди лева на година, само че никой не влиза в нея и жителите на седем общини вървят в болничното заведение в Панагюрище. Болницата в Пирдоп няма условия, връща пациенти, липсват инсталация, лекари и медицински сестри. Искаме съответен медицински център тук, с цел да има съоръжение и лекари, допълниха поданици от Пирдоп.

Те прецизираха, че има три огромни предприятия на територията на Пирдоп, а в това време работещите в тях нямат достъп до съответна здравна грижа. В тях работят по над 800 души. По думите на жители компаниите вършат 8 % от Брутният вътрешен продукт, а в града няма болница. От друга страна обществените им стратегии са по 240-300 хиляди лева и не стигат за обществените потребности на служащите, споделят още хората.

Манолова сподели, че решението е в по-малки обитаеми места и общини като Пирдоп да се основават медицински центрове, които да поемат доболничната помощ, профилактиката и да приготвят пациентите за отклоняване в околните огромни лечебни заведения, като тези медицински центрове да са снабдени с задоволително коли за спешна помощ. Основен акцент в програмата на „ Изправи се.БГ “, с изключение на повишението на приходите и пенсиите е прекъсването на доплащането от страна на пациента за прилагане на здравни услуги, сподели още тя.

Хората в Пирдоп показаха и проблем с учебните заведения в града, изключително в началното, в което дограмата е на 86 години и не е включено в програмата за саниране. По тази причина родителите изпращат децата на учебно заведение в Златица.

На въпрос от медиите за признатата резолюция на Европейския парламент за върховенството на правото в България Манолова съобщи:

Европа сподели истината за България. Това е директна поддръжка за митингите, тъй като лозунгите и виковете на митинга откриха своето място в документ на Европейския парламент. Много тежка оценка за ръководството на Борисов и червен картон за него. Ясно е, че той към този момент не се употребява с европейска поддръжка, в това число и в личното си политическо семейство, откакто част от депутатите в Европейската национална партия избраха да поддържат жителите, а не Борисов.

Манолова добави, че приемането на резолюцията е оптимистичен знак за доверието на жителите в европейските институции.

Беше значимо те да застанат на страната на българските жители, а не на едно корумпирано ръководство, без значение, че е излъчено от едно огромно политическо семейство. Тази оценка е добър знак, че Европа е с хората, а не с партийните политици, сподели още Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР