Минималните цени за таксиметров превоз във Варна остават същите-0.75 лв.

...
Минималните цени за таксиметров превоз във Варна остават същите-0.75 лв.
Коментари Харесай

Отрязаха такситата във Варна да вдигат минималните цени

Минималните цени за таксиметров транспорт във Варна остават същите-0.75 лева и 0.85 лева за дневна и нощна цена. Искането за повишението им с 0.22 лева беше отхвърлено от непрекъснатата комисия по превоз към Общински съвет на извършеното във вторник съвещание.

Инициативен комитет на таксиметровите водачи с подписка стимулира настояването на сектора поради огромните поправки в града, тапи, повдигане на горивата с 30 % и увеличените разноските по поддръжката на колите, както и заплащането на прелюдия общински налог за жълтите коли в размер на 800 лева Според ръководителя на профсъюз „Авто 94“ Димчо Иванов таксита карат на цени под себестойността на услугата и са на загуба. Заради това има голям отлив от специалността, недостиг на таксита, а минималните им цени конкурират билетчето в градския превоз.

Шофьорите са безапелационни, че скоро Варна ще остане без таксиметрови транспорти, тъй като от 3000 коли към този момент са останали не повече от 1800, което затруднява осъществяването на поръчки и пострадали са и клиенти, измежду които и туристи. Според общински съветници от ГЕРБ пазарът дефинира цените и локалният парламент не може да се бърка в конкуренцията. Но точно той дефинира размера на общинския налог „такси“, който законодателят е определил да е сред 300 и 1000 лв. на година, отвърнаха водачите, които желаеха събаряне на данъка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР