Минималните температури ще са между минус 3° и 4°, а

...
Минималните температури ще са между минус 3° и 4°, а
Коментари Харесай

Сняг, вятър и виелици днес

Минималните температури ще са сред минус 3° и 4°, а оптималните - сред 2° и 8°.

Ще доминира облачно време. На доста места в Северна България и планините ще има превалявания, най-вече от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са обилни. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е сред 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините времето ще бъде динамично. Ще духа мощен и плевел вятър от север-северозапад. В композиция със снеговалежите в Предбалкана и по северните скатове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра - към минус 8°.

През нощта и в неделя с сдържан и мощен вятър от север ще нахлува по-студен въздух. Валежите ще продължат, обилни по количество в Северна България и планините, а през нощта против понеделник - в източните региони. Дъждът на всички места ще премине в сняг, остават изискванията за виелици и навявания. Температурите ще се намалят значително и към 14 часа в по-голямата част от страната ще са към и под 0°.

В понеделник в Източна България ще остане доста прохладно, облачно, с превалявания от сняг. В западните региони преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабне, а по-късно денем и облачността ще се раздира. Застудяването ще продължи, минималните температури ще са сред минус 10° и минус 5°, а оптималните - сред минус 6° и минус 1°.

Във вторник и сряда над Западна и Централна България облачността ще понижава, до краткотрайно и най-вече слънчево. Минималните температури ще се намалят още, тук-там във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат съвсем без смяна. В източните региони ще остане прохладно и най-вече облачно, само че съвсем без превалявания.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР