Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а

...
Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а
Коментари Харесай

Студ и сняг се задават в Северна България

Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните ще са сред 3° и 8°

През нощта и на следващия ден над страната ще доминира облачно и прохладно време. На доста места в Северна България и планините ще има превалявания най-вече от сняг, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са обилни. Ще духа мощен и стремителен вятър от запад-северозапад и ще се основават условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток.

Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните ще са сред 3° и 8°. В София минимална - към минус 1°, оптималната - към 3°.

Атмосферното налягане доста ще се намали, само че по здрач от запад ще стартира да се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно прохладно и с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е сред 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините времето ще бъде много динамично. Ще духа мощен и плевел вятър от север-северозапад. В композиция със снеговалежите в Предбалкана и по северните скатове на планините ще се образуват преспи и навявания.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра - към минус 8°.

През нощта против неделя и в неделя с сдържан и мощен вятър от север ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намалят доста и към 14 часа в по-голямата част от страната ще са към и под 0°.

Валежите ще продължат, обилни по количество ще са в Северна България и планините, а през нощта против понеделник в източните региони. Дъждът на всички места ще премине в сняг, остават изискванията за виелици и навявания. Температурите ще се намалят доста и към 14 часа в по-голямата част от страната ще са към и под 0°.

В понеделник в Източна България ще остане много прохладно, облачно, с превалявания от сняг. В западните региони преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабне, а по-късно денем и облачността ще се раздира. Застудяването ще продължи, минималните температури ще са сред минус 10° и минус 5°, а оптималните - сред минус 6° и минус 1°.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР