Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София

...
Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София
Коментари Харесай

Следобедни гръмотевични бури и днес

Минималните температури ще са сред 8° и 13°, в София към 7°, мксималните – от 23° до 28°, в София към 22°, по-ниски на морския бряг.

Ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания съпроводени от гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от изток-югоизток.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 14° и 16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

В планините преди обяд ще има раздрана облачност, по-значителна над Стара планина. След обяд в масивите от западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Родопите. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток, по най-високите елементи - от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 8°.

През нощта в западната част от Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще прониква по-хладен въздух и ще стартира намаляване на температурите.В четвъртък облачността ще бъде по-често забележителна, най-вече купесто-дъждовна. Повишава се вероятността за местни интензивни и обилни по количество превалявания, гръмотевични стихии и градушки на повече места в страната.

В петък и събота заран ще има разкъсвания и понижения на облачността, а преваляванията ще са на обособени места, основно в планинските региони в следобедните часове. Температурите ще се намалят с още 2-3 градуса.

В неделя и понеделник вятърът ще е от изток, през втория ден ще се усили. Облачността ще е забележителна, в неделя най-вече висока и междинна, в понеделник над Западна България и планините ще има и купесто-дъждовна и на обособени места там ще превали. Минималните температури ще са по-ниски спрямо предходните дни, само че дневните едва ще се покачат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР