Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в

...
Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в
Коментари Харесай

След временно спиране на валежите днес, утре отново ще вали

Минималните температури ще са сред 4 и 9 градуса, в София - към 5 градуса, а оптималните - сред 7 и 12 градуса, в София - към 9.

Ще остане най-вече облачно, на обособени места, основно преди обяд, със слаби превалявания от дъжд. Вятърът още сутринта ще отслабне, по-късно денем ще се ориентира от запад-югозапад.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, тук-там основно до обяд с превалявания от дъжд. Вятърът преди обяд ще е сдържан до мощен от североизток, по-късно денем ще отслабва и ще се ориентира от югозапад.

Максималните температури ще бъдат сред 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. На места, основно преди обяд, ще има слаби превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан, след обяд - мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7, на 2000 метра - към 2 градуса.

В петък със слаб, в източните региони сдържан, югозападен вятър ще се придвижва по-топъл въздух и оптималните температури в множеството региони ще бъдат сред 13 и 18 градуса. След краткотрайно понижение, след обяд облачността още веднъж ще се усили и от северозапад ще стартират превалявания от дъжд. През нощта против събота преваляванията ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух.

В събота преваляванията ще продължат, ще са обилни по количество. Още преди обяд в северозападните региони, а до края на деня на всички места в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка, ще има условия за преспи и навявания. Температурите ще са съвсем без дневен ход, от 1-2 в Западна България до 14-15 градуса в крайните източни региони. През нощта против неделя и в Източна България дъждът ще премине в сняг.

В неделя още сутринта преваляванията ще стопират, а облачността от запад на изток ще се раздира и ще понижава. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен северозападен вятър и оптимални температури към нулата.

В понеделник ще доминира слънчево време. Вятърът ще остане от запад-северозапад, само че ще отслабне. Минималните температури на всички места ще са негативни, а дневните в по-голямата част от страната ще са сред 0 и 5 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР