Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София

...
Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София
Коментари Харесай

Слабо захлаждане днес

Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 5°, а оптималните - сред 10° и 15°, в София - към 12°.

Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че над множеството региони ще е най-вече забележителна. На места, основно в Западна и Северна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад.

По Черноморието ще е най-вече облачно, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В планините облачността ще бъде най-вече забележителна, на обособени места ще превали слаб сняг, под към 1500 метра - слаб дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

В събота облачността краткотрайно ще намалее, само че след обяд още веднъж ще се усили, в крайните северозападни региони ще превали дъжд. Вятърът от запад-югозапад ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините. Температурите доста ще се покачат и оптималните в обособени региони още веднъж ще надвишават 20°.

В неделя и понеделник ще има променлива, по-често забележителна облачност и тук-там, повече втория ден, ще превали дъжд. В източната половина от страната в неделя в доста региони северно от планините и в Източна България ще духа мощен югозападен вятър и ще бъде топло – минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптималните - най-вече сред 18° и 23°. В понеделник от запад ще стартира намаляване на температурите, само че в Източна България ще остане с южен вятър и топло за февруари. На места ще има и превалявания, най-вече от дъжд, повече като количество в планините, където над 1200 метра ще вали сняг.

Във вторник вятърът ще се смени с изток-югоизточен, ще бъде до сдържан. Ще доминира облачно време, а тук-там в югозападната половина от страната ще превали дъжд, най-вече слаб.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР