Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 3°, в

...
Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 3°, в
Коментари Харесай

Слънчево време, със сутрешни мъгли, на места трайни

Минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 3°, в София - към минус минус 4°. В утринните часове в доста региони ще бъде с мъгли , които в западните региони от Дунавската низина и Горнотракийската равнина, както и в котловините от Югозападна България, ще се задържат съвсем през целия ден.

Над останалата част от страната, ще доминира слънчево време , след обяд – с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб, в източните региони и Предбалкана - сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, по-ниски в регионите с трайни мъгли, в София - към 5°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от югозапад. Максималните температури ще бъдат от 9° до 12°. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време, след обяд с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел вятър от югозапад. Температурите ще се покачат и на височина 1200 метра оптималната ще бъде към 6°, на 2000 метра - към 1°.

В петък и събота със слаб до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен, югозападен вятър ще се придвижва по-топъл въздух и минималните температури на всички места ще са над нулата, а оптималните в множеството региони ще са сред 13° и 18°. Сутринта в низините и котловините, предпазени от вятъра, ще се образуват мъгли или ниска облачност. В западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина през по-голямата част от деня ще се задържа облачно и мъгливо и там оптималните температури ще остават по-ниски, от 5°до 10°. Над останалата част от страната ще доминира слънчево време.

Във вечерните часове в събота от северозапад облачността ще се усилва и през нощта против неделя ще стартират превалявания от дъжд, а от северозапад ще нахлува по-студен въздух.

В неделя ще бъде прохладно и облачно, с превалявания, ве още най-вече от дъжд. Температурите ще са с доста дребен дневен ход. Вечерта и през нощта против понеделник, с продължаващото захлаждане, дъждът ще минава в сняг.

В понеделник преваляванията ще спрат, облачността от северозапад ще се раздира, краткотрайно и ще намалее. Вятърът сензитивно ще отслабне, само че захлаждането ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР