Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по

...
Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по
Коментари Харесай

Почти без валежи в последния ден от работната седмица

Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, по Черноморието - от 3° до 6°, а оптималните - сред 9° и 14°, в София - към 9°.

Днес облачността ще е променлива. На обособени места, основно в Рило-Родопската област, ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина сдържан вятър от запад-северозапад.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 12°. Температурата на морската вода е към 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще бъде променлива, по-значителна над Рило-Родопската област и на обособени места там ще превали сняг, под 1200 метра дъжд. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра - към минус 4°.

В събота минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 11° и 16°. Преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд от запад облачността ще се усилва и до вечерта в Западна България ще завали дъжд, в планините над 1200 м - сняг. Ще духа до сдържан югоизточен вятър.

В неделя и през първите дни от новата седмица ще доминира облачно време. В неделя единствено на обособени места, основно в западната половина от страната, ще има превалявания от дъжд. По-късно денем от югозапад преваляванията ще се засилват и през нощта против понеделник ще обзет цялата страната. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. В понеделник и вторник ще се сътвори валежна конюнктура, има нараснала възможност за обилни количества на преваляванията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР