Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София

...
Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София
Коментари Харесай

С валежи в последния ден от работната седмица

Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в София - към 6°, а оптималните - сред 10° и 18°, в София - към 12°.

През идващото денонощие над страната ще доминира облачно време. На доста места в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. В множеството региони преваляванията ще са слаби, единствено в крайните югозападни - ще са по-значителни по количество. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

По Черноморието ще бъде облачно, преди обяд тук-там и мъгливо. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде облачно, по билата и мъгливо. На доста места в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа мощен, по високите елементи и плевел вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 - към 0°.

В събота ще бъде най-вече облачно. На места, основно в Западна и Централна България, ще има слаби превалявания от дъжд, в планините над 2000 м - от слаб сняг. Вятърът ще е от североизток, слаб по Черноморието до сдържан. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните - сред 8° и 13°.

През идващите дни ще има по-значителни разкъсвания и понижения на облачността, а вятърът краткотрайно ще стихне. Сутрешните температури ще се намалят едва, а дневните ще се покачат с 4 - 5 градуса.

В неделя сутринта ще е към момента най-вече облачно, а на обособени места в планините ще превали едва, само че след обяд ще доминира слънчево време.

В понеделник сутринта ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно, само че в равнинната част от страната тук-там ще бъде мъгливо или облачно. По-късно денем от запад ще стартира нарастване на облачността и по здрач тук-там в Югозападна България ще превали дъжд.

Във вторник времето ще бъде облачно, в Западна и Южна България с превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Значителни по количество ще са в региона на Родопите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР