Минималните температури днес ще бъдат между 2° и 7°, по

...
Минималните температури днес ще бъдат между 2° и 7°, по
Коментари Харесай

Затоплянето продължава, но на места ще има трайни мъгли

Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред 2° и 7°, по Черноморието – от 8° до 11°, а оптималните - сред 10° и 15°, в местата с трайна мъгла – от 6° до 9°.

Ще доминира облачно, в равнините - мъгливо време. Главно в западната част от Горнотракийската равнина и в Дунавската низина, мъглата ще е трайна и тук-там там ще преръмява. В планинските региони ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. В Източна България ще духа слаб югозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е раздрана. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 10° до 13°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно, преди обяд - мъгливо и на обособени места ще превали слаб сняг. След обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 1°.

В петък вятърът ще остане от юг, а температурите - високи за първата половина от декември - минималните ще са сред 4° и 9°, а оптималните - сред 12° и 17°. Преди обяд тук-там в низините и котловините още веднъж ще е най-вече облачно и мъгливо, в обособени региони е допустимо и да преръми. Следобед облачността ще се раздира и понижава, в по-голямата част от страната до най-вече слънчево.

През почивните дни ще духа сдържан, в източните региони и северно от планините – мощен южен вятър. Температурите ще се покачат още, в Източна България минималните ще са над 10°, а оптималните - над 15°. Облачността ще се усили и по здрач и през нощта против неделя от югозапад ще стартират превалявания от дъжд, които в неделя ще обзет цялата страна, тук-там в Западна и Централна България ще са обилни по количество, а в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни, съпроводени от гръмотевици.

В понеделник от северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намалят. В северозападната половина от страната дъждът ще премине в сняг, в южните и източните региони ще продължи да превалява дъжд, повече по количество в Източна България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР