Минималните температури днес са в широки граници – от минус

...
Минималните температури днес са в широки граници – от минус
Коментари Харесай

Отново валежи в следобедните часове

Минималните температури през днешния ден са в необятни граници – от минус 4° в Североизточна България, където беше безоблачно, до 8° в Сандански, в София – съвсем 4°. Най-големите измерени в станциите количества през нощта са до към 25 литра на кв. м.

В следобедните часове по-значителни превалявания се чакат в Западна и Централна България, а в крайните югозападни региони ще има и гръмотевици. По-късно денем едва ще превали и в Източна България,
в това число и по Черноморието. Максималните температури през днешния ден ще бъдат още по-ниски, спрямо през вчерашния ден, сред 7° и 12°, в София – към 8°. Вятърът ще е слаб, в източните региони – сдържан, от изток.

През нощта тук-там преваляванията ще продължат , само че към този момент ще са по-слаби . На обособени места, с по-голяма възможност в Западния и Централния Предбалкан, е допустимо дъждът краткотрайно да премине в сняг . Минималните температури на следващия ден в множеството региони ще са сред минус 1° и 5°, в София - към 2°, а оптималните - сред 5° и 12°, в София - към 7°.

Още преди обяд преваляванията ще стартират да стопират, най-късно и в планините, а след обяд и облачността ще стартира да се раздира и да понижава. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде прохладно, тук-там с валежи от дъжд. Максималните температури ще са 7°-8°, близки до температурата на морската вода.

И в планините ще бъде облачно, преваляванията там ще са най-вече от сняг, под към 1000 метра - от дъжд, само че до вечерта в множеството региони ще спрат. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури по върховете ще са сред минус 7 и минус 4 градуса.

В събота и неделя минималните температури ще се намалят, само че оптималните ще тръгнат нагоре. Повече облаци ще има в събота, само че ще е съвсем без превалявания. В понеделник и вторник ще бъде още по-топло, само че още веднъж ще има превалявания от дъжд.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР