Минимални температури за тази сутрин са от 8 до 13

Минимални температури за тази сутрин са от 8 до 13 ...

Очаква ни мрачен и дъждовен денМинимални температури за тази сутрин са от 8 до 13 градуса. Предиобед над страната ще има ще има значителна, но разкъсана облачност с превалявания в югозападните и крайните южни райони. Следобед, след временно разкъсване и намаление на облачността, над западните части отново ще се заоблачи. Ще се развиват купести облаци, като в Западна България ще прегърмява и превалява.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток, скорости до 20 км/ч, а по планините - умерен от югозапад. Максималните температури ще са от 20 до 24 градуса, по Черноморието - 16-17, прогнозира синоптикът на Владимира Илиева.

Над планините времето ще бъде със значителна облачност и валежи, главно над Пирин, Рила и над Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от запад до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около 3, 4 градуса, а на 1500 м до 8, 9.

В четвъртък денят ще започне със слънце, а следобед главно в Централна България и над Стара планина ще превали и прегърми. В петък ще бъде слънчево и топло за сезона, със следобедни превалявания над планините.

В събота от северозапад ще се заоблачи, предиобед ще вали и гърми над източната половина от страната. Следобед от запад на изток облаците ще намаляват. През нощта срещу неделя по Черноморието ще се стелят ниски облаци.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg