Минималната заплата във Великобритания ще бъде увеличена от април 2024

...
Минималната заплата във Великобритания ще бъде увеличена от април 2024
Коментари Харесай

Минималната заплата във Великобритания ще бъде увеличена от април 2024 г.

Минималната заплата във Англия ще бъде увеличена от април 2024 година, с цел да доближи минимум 11 лири на час (12,67 евро), предадоха международните организации.

Новината ще разгласи английският финансов министър Джереми Хънт по време на конгреса на Консервативната партия.

" Трудът би трябвало да бъде заплатен и ние би трябвало да подсигуряваме, че това е по този начин ", се чака да съобщи министърът. Откъси от речта му бяха публикувани авансово от партията му, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Хънт увеличение на минималната почасова заплата ще бъде методът, по който Консервативната партия ще усъвършенства живота на служащите. Сега минималната почасова заплата е 10,42 лири (12 евро) и съгласно държавното управление два милиона души ще бъдат наранени от плануваното нарастване.

Хънт също по този начин ще разгласи промяна на системата за обществени помощи, с цел да бъдат подтикнати хората без работа да се върнат на пазара на труда.

" В миг, в който предприятията има компликации да намерят работна ръка, към  100 000 души напущат пазара на труда всяка година, живеейки от обществени помощи ", се чака да съобщи той. " Онези, които даже не търсят работа, не заслужават същите обществени помощи като тези, които се пробват фактически да работят вярно ", ще съобщи той.

Очаква се обаче Хънт да не се вслуша в апелите на съпартийците си за понижаване на налозите.

Консерваторите изостават в социологическите допитвания. Следващите избори във Англия би трябвало да се проведат до януари 2025 година В опит да усилят рейтинга си консерваторите ще умножат изказванията си по време на конреса си в Манчестър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР