Минималната заплата трябва задължително да се увеличи на 850 лв.,

...
Минималната заплата трябва задължително да се увеличи на 850 лв.,
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Минималната заплата трябва да се увеличи на 850 лв.

Минималната заплата би трябвало наложително да се усили на 850 лева, съобщи секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Вяра Емилова в тв изявление. Тя показа част от предложенията на Българска социалистическа партия за " Бюджет 2023 ", свързани със обществените ограничения - покачване на майчинството през втората година и то да е равно на минималната заплата, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 година и безвъзмездни учебници до 12 клас, помощи за нуждаещите се за ток, газ, вода. Нашите претенции за бюджета напълно са ориентирани към това хората да устоят зимата, която ни следва, изясни тя и добави, че има задоволително пари за обществения пакет.
Според Емилова е доста значимо сега да има работещо постоянно държавно управление. " Тази серпантина на влизане от избори в избори измори хората и се загуби доверието в политическата система. Затова е доста значимо партиите да се обединят към бюджета, към политики, които са значими за България, с цел да има постоянно работещо държавно управление ", безапелационна е Емилова.
" Министърът на финансите не се оправя със отговорностите си, като отхвърля да внесе нов бюджет, а предлага удължение на остарелия. В момента рецесиите са увеличени, има инфлация и с тези пера, които сме заложили в бюджета за 2022 година, не можем да издържим. Затова е доста значимо всяко министерство да предложи нужната актуализация, с цел да можем да приемем един бюджет, който е в полза на хората ", акцентира Емилова.
По думите й и други служебни министри не се оправят със отговорностите си и се пробват да назначават калинки, които да кадруват и по един или различен метод да се месят в работата на Българска социалистическа партия. " Визирам министъра на земеделието Явор Гечев с поредност от назначения, с връщане на фрагменти на ГЕРБ. Той е наш съпартиец, само че е назначен от президента и не мисля, че работи интензивно. Неговата оставка е поискана от доста структури на Българска социалистическа партия от страната ", разясни Емилова.
" В никакъв случай няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Ако бъдем поканени от Политическа партия на диалози, ще се включим ", уточни Емилова. Ако третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, те също биха поканили Политическа партия на диалози. " Ние сме виновна партия и за нас разговорът сред политическите сили е доста значим. Доказваме го и сега с полемиките, които вършим, с цел да се обединим към главното, а това е българският интерес ", сподели още Емилова.
" Отговорността към България обаче изисква разговор и взаимни отстъпки. Българска социалистическа партия няма да разреши никой да подменя предизборните ни задължения или да им слага условия ", увери и депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков в тв изявление. 
Според него невнасянето на същински бюджет за 2023 година значи пенсиите да останат непроменени. " Всички заплащания ще бъдат замразени и хората няма да бъдат обезщетени поради инфлацията и високите цени на стоките от първа нужда. Никой не би трябвало да храни илюзии, че приходите няма по какъв начин да не бъдат увеличени при рецесиите, които ни връхлитат ", акцентира Гьоков. За него е необичайно, че служебното държавно управление не желае да вкара бюджета за следващата година, тъй като от популизъм партиите щели да го надуят и той няма да може да се извършва. Гьоков означи, че при срещите за бюджета единствено от ГЕРБ са изразили противоречие с някои обществени ограничения, само че счита, че резличията не са неопреодолими.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР