Минималната заплата да се увеличи от 240 лева на 270

...
Минималната заплата да се увеличи от 240 лева на 270
Коментари Харесай

КНСБ пак поиска минимална работна заплата 270 лв.

Минималната заплата да се усили от 240 лв. на 270 лв. и под тази стойност да бъде въведен необлагаем най-малко, желаеха още веднъж от КНСБ. Заместник-председателят на синдиката Пламен Димитров съобщи, че това е антикризисна мярка, която ще задържи повече средства у хората и ще увеличи потреблението, оповестява Дарик.

От синдиката ще изискат още тази седмица да бъде призован Националният съвет за тристранно съдействие, на който дружно със работодателите и Министерския съвет да обсъдят предлагането.

На въпрос какъв би трябвало да бъде размерът на този необлагаем най-малко, Пламен Димитров отговори: Най-логичното е да бъде непосредствен към минималната работна залата, която също би трябвало да бъде увеличена, както е известно.

Продълбаваме да водим диалози с бизнеса и не сме стигнали още до изводи, само че чакаме да се намеси и държавното управление по този въпрос. По принцип в неофициален, експертен проект някои от работодателите поддържат тази концепция като нужна и като допустима, добави Димитров.

От КНСБ обявиха, че са очаквали президентът Георги Първанов да наложи несъгласие върху измененията в Кодекса на труда, които задължават да се изчистят до 2011 година всички невзети отпуски за интервала до края предходната година. Натрупаните отпуски са права за минало време и не могат да бъдат анулирани, сподели Димитров.

/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР