Минималната работната заплата да е 850 лв. Това, което предлагаме,

...
Минималната работната заплата да е 850 лв. Това, което предлагаме,
Коментари Харесай

Свиленски: Щом има пари за 14 000 лв. заплата за директор на държавно дружество, има пари и за 850 лв. минимална

„ Минималната работната заплата да е 850 лева Това, което предлагаме, е тя да е 50% от междинната заплата за миналата година и да влезе в действие не 2038 година, когато ще дойдат новите F-16, а да влезе в действие от 1--ви юли тази година. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски  от парламентарната естрада.
„ Докато ние обсъждаме минималната работна заплата на милиони български жители и чиновници в БДЖ, „ Български пощи “ и стотици хиляди още хора чакат от нас от това решение, в едно от комерсиалните сдружения на Министерството на защита заплата на изпълнителния шеф на месец е 14 000 лева Тоест тя е 20 минимални работни заплати “, изрази възмущението си Свиленски и добави, че ще пита всички министри за заплатите на шефовете в държавните предприятия.
„ Не може да има пари на всеки три месеца бонуси по още една заплата, още 14 000 лева за тях, а за българите на минимална работна заплата да няма пари “, уточни социалистът и прикани: „ Подкрепете това предложение на Българска социалистическа партия.  Не търсете способи да го отлагате. Нека през днешния ден да свършим едно положително дело за България. “
„ Необходимият месечен приход за прехрана на едно работещо лице е 1351 лева А  в този момент се спори дали страната и работодателите ще имат нужните 850 лева, тази голяма сума, надали не да не им попречим. Аз считам, че когато минималната работна заплата е основана преди време, то е на първо място да се търси обществена правдивост и да се преодолее употребата на служащия “, съобщи по време на разискването на измененията в Кодекса на труда депутатът от левицата Драгомир Стойнев .
„ България е на едно от първите места, където има работещи небогати. За да преодолеем това, е нужно да предприемем съответните дейности. И с цел да няма недоразумения и кой надвил, кой не е надвил на Тристранния съвет, би трябвало да има предписание един път вечно – минималната работна заплата да бъде 50% от междинната “, безапелационен бе Стойнев.
„ Законопроектът за механизма за установяване на минималната работна заплата – да е 50% от междинната – е на Българска социалистическа партия. В поддръжка на това наше предложение е директивата, която беше призната неотдавна за съответните минимални заплати в страните членки на Европейски Съюз. Ние сме се придържали към този механизъм, само че това е наше отдавнашно предложение “, посочи ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика Георги Гьоков .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР