Минималната работна заплата в Гърция ще се увеличи от 1

...
Минималната работна заплата в Гърция ще се увеличи от 1
Коментари Харесай

Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро

Минималната работна заплата в Гърция ще се усили от 1 април 2024 година. Според министъра на труда Домна Михайлиду минималната заплата ще " има цифрата 8 начело ", в продължение на изказванията на премиера Кириакос Мицотакис преди няколко дни, който сподели, че тя ще бъде над 800 евро.

Съгласно предложенията новата минимална заплата се чака да варира от 820 до 830 евро и съгласно изчисленията на държавното управление ще са нужни четири годишни поредни нараствания от 40-45 евро до 2027 година, като се стартира от 2024 година, според уговорката на държавното управление, който планува образуване на най-малко от 780 евро на 950 евро в края на четирите години и междинна заплата до 1500 евро, от 1176,5 евро, която е през днешния ден.

Новото нарастване на минималната работна заплата ще задоволи служащите, тъй като регистрира освен инфлацията, само че и параметрите на гръцката стопанска система, като ритъм на напредък, конкурентоспособност, предстоящото нарастване на продуктивността, заетостта и така нататък “, добави министъра на труда Домна Михайлиду.

Последното нарастване на минималната работна заплата бе на 1 април 2023 година, от 9,4%, до 780 евро бруто за служащите с ниска заплата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР