Минималната работна заплата ще остане без промяна през следващите месеци,

...
Минималната работна заплата ще остане без промяна през следващите месеци,
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: Минималната работна заплата няма да се увеличи в следващите месеци

Минималната работна заплата ще остане без смяна през идващите месеци , в случай че бъде признат законът за удължение на Бюджет 2022. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

По думите му удължаването на действието на бюджета ще подсигурява всички обществени заплащания, които съществуват все още . Той посочи, че някои от тях даже ще се усилят, поради заложени автоматизирани механизми. " Ако няма друго решение на постоянно държавно управление, пенсиите ще се актуализират с 12% от 1 юли 2023 по отношение на в този момент настоящия механизъм в Кодекса за обществено обезпечаване ", разясни министърът.

Лазаров уточни, че от началото на идната година линията на беднотия ще се увеличи с 22% и ще стане 504 лева Това автоматизирано ще увеличи с 22% и всички обществени помощи, добави той.

Социалният министър изрази мнение, че актуализация на Бюджет 2022 поради инфлацията не се постанова , защото пенсиите към този момент са увеличени с изпреварващ инфлацията ритъм.

Той отбрани решението на служебния кабинет да внесе законопроект за удължение на Бюджет 2022. По думите му бюджетът е финансова рамка на ограничения и политики, които ще се организират в продължение на година. Служебното държавно управление не е кабинет с парламентарна поддръжка и политическа багра, с цел да прави съответните политики, стимулира се Лазаров.

Министерството на труда и обществената политика регистрира рекордно ниска безработица . Тя е 4,2% или 138 000 души. Предстоят засилени инспекции против сивата стопанска система, поради което към този момент е усъвършенстван потенциала на Главна ревизия по труда, сподели още министър Лазаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР