Минималната работна заплата ще остане 710 лв. през следващите месеци,

...
Минималната работна заплата ще остане 710 лв. през следващите месеци,
Коментари Харесай

Социалният министър: Минималната работна заплата ще остане 710 лв. през следващите месеци

" Минималната работна заплата ще остане 710 лева през идващите месеци, в случай че бъде признат законът за удължение на Бюджет 2022 ", сподели в студиото на Българска национална телевизия Лазар Лазаров, министърът на труда и обществената политикa.

" Удължаването на действието на бюджета ще подсигурява всички обществени заплащания, които съществуват все още като някои даже ще се усилят, поради заложени автоматизирани механизми ", съобщи министърът.

" От началото на 2023 година линията на беднотия ще се увеличи с 22% и ще стане 504 лева Това автоматизирано ще увеличи с 22% и всички обществени помощи, обвързани с нея ", сподели още служебният министър

" Актуализация на Бюджет 2022 поради инфлацията не се постанова, защото пенсиите към този момент са увеличени с изпреварващ инфлацията ритъм ", е мнението на Лазаров по отношение на дебатите, свързани с приемането на бюджета.

Според обществения министър, служебният кабинет би трябвало да внесе законопроект за удължение на Бюджет 2022.

" Служебното държавно управление следва да създаде почтени избори, след което и политическата отговорност да е на постоянно определения кабинет. Сега, обаче, като се вижда, че в някои от политическите субекти сякаш личната политическа ориентировка надвива над националните ползи и потребности, се започнаха апели към служебното държавно управление да внесе бюджет. Но кой да е този бюджет ", попита риторично Лазаров.

" Бюджетът е финансова рамка на ограничения и политики, които ще провеждаш в продължение на година. Служебното държавно управление не е кабинет с парламентарна поддръжка и политическа багра, с цел да прави съответните политики ", заключи министър Лазаров.

Снимка: BulPhoto
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР