Минималната работна заплата се е увеличила двойно за последните 10

...
Минималната работна заплата се е увеличила двойно за последните 10
Коментари Харесай

КНСБ в Деня на труда: Заплатите трябва да растат с по 15% всяка година

Минималната работна заплата се е нараснала двойно за последните 10 години, само че българите остават най-бедни в Европа. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според него, приходите ни би трябвало да порастват всяка година с по 15% върху всяка заплата, с цел да може да се приближим по-бързо към икономическите стандарти в по-развитите страни. На 1-ви май Димитров взе участие в акцията на КНСБ " Моите права ", която има за цел да помогне на служащи с нарушени права.



Адвокат Бонка Савова е работила по доста случаи, в които работодателят е неточен и не изплаща възнагражденията на своите чиновници. Тя упорства да се търси наказателна отговорност от притежателите на компании.
Бонка Савова, юрист: Поне това ненапълно ще задължи работодателя да съблюдава разпоредбите.
Освен неизплатени заплати, измежду другите чести нарушавания на Кодекса на труда са неплащането на изключителния труд и метода, по който се провежда работното време, сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров. Според него са нужни регулации, с цел да се подсигурява обществената сигурност на работещите.
Пламен Димитров, президент на КНСБ: Така и гъвкавостта на работното време да бъде полагано и от у дома, когато това разрешава и в раздробен режим, не в този обаче, когато работим 12 часа, 15 часа, а ни заплащат за 4.
Пламен Димитров прикани хората в България да пазят правата си и когато има нарушаване на трудовото законодателство да търсят подпомагане от институциите и КНСБ.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР